Urătură de Anul Nou

În această iarnă mare Vin și eu cu o urare, Pentru toți amicii mei, Dar și pentru dușmănei… Anul Vechi a fost greluț, Cu primejdii, sărăcuț, Ne-au furat din buzunare Miliardul, știți voi care… Multă gălagie-a fost Să ne amintim nu-i rost, Căci oricum noi mulși vom fi, Până nu ne-or jupui… Dar acum eu vin cu bine.

Să mă ascultați pe mine! Ca să fim noi fericiți, Fără să vă dușmăniți! Anul Nou ne bate-n geam Cu țuică și cu salam… Moldovenilor le place De toate s-aibă pe masă… Vinișor de poamă scumpă, Răcituri, salate ,,șubă”, Artificii fel de fel… Gol ramâne-n portofel. Ați uitat de colindat, C-așa-i din străbuni lăsat În sate mai zarim noi pici Ce colindă la bunici. Toti moderni și bogătași, De tradiții voi uitați, Ele sunt comoara noastră, Nu ghirlandele pe casă. Va doresc în Noul An, Multă dragoste-n ghiozdan! Fericire, sanatate Și mai mergeți voi prin sate!

Am învățat să lupt chiar cu cuțite-n spate Și-am înțeles că-n viața nu e ca la carte, Am învățat, ca să te cureți de păcate, E necesar să faci tu bune fapte… Am învățat să cad, apoi să mă ridic zglobie, Să fac, adeseori, ce nu-mi prea place mie, Am învățat să-mi cer iertare de la tine: Tu, iartă-mă, și nu fi supărat pe mine!

Am învățat să risc când am de câștigat Și s-o iau de la capăt unde am eșuat, Am învățat mereu să te privesc în ochi Și că în viața e imposibil fără gropi! Am invatat sa ma adun din mii de bucatele Sa port cu mine mai multe pietre grele Am invatat sa tac, chiar daca urla-n mine tot Si tuturor sa le raspund cuvântul ,,Pot” Am învățat că azi îmi ești prieten, iar mâine mă trădezi, Că pe la spate mă vorbești, în față îmi zâmbești.

Am învățat să uit tot răul și să aleg iubirea Voastră, a celor ce n-ați uitat de mine!

admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *