Pfizer face anunțul zilei! Decizia luată chiar acum de companie. Este informația momentului

Pfizer și BioNTech au luat o decizie în ceea ce privește producerea unei noi doze booster de vaccin, pe fondul apariției tulpinii Omicron, descoperită recent în Africa de Sud. Compania a anunțat în cât timp va fi gata noua doza.

Pfizer face anunțul momentului! Decizia luată chiar acum. Va apărea o nouă doză de vaccin

Pfizer și BioNTech au anunțat că accelerează producerea unei noi doze de vaccin, specifică pentru tulpina Omicron, descoperită în Africa de Sud. Inițial, cele două companii au dorit să aștepte rezultatele studiului pentru a verifica dacă vaccinul care deja este pe piață răspunde favorabil la noua tulpină.

Pentru a câștiga mai mult timp, cele două companii au accelerat producerea noii doze, fără a mai aștepta rezultatele studiului, la fel cum au făcut și laboratoarele concurente.

Având în vedere că momentan nu se știe dacă vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva tulpinii Omicron, Pfizer a anunțat că doza specifică pentru această variantă ca fi gata în 100 de zile.

Amintim că tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului acestei noi tulpini, însă este necesar ca producţia industrială să fie adaptată ulterior.

Companiile concurente nu stau nici ele degeaba

De cealaltă parte, compania americană Moderna a anunțat încă de săptămâna trecută că pregătește un vaccin specific pentru această tulpină, declarând, totodată, că acesta va fi gata în primul trimestru din 2022.

AstraZeneca și Novavax au anunțat că își vor modifica și ele vaccinul anti-coronavirus.

OMS spune că tulpina Omicron prezintă un risc foarte ridicat la nivel mondial
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a explicat că noua tulpină Covid-19, de proveniență africană, stârnește numeroase incertitudini legate de cât de periculoasă ar putea fi această nouă variantă pentru organismul uman, dar și cât de molipsitoare ar putea fi, potrivit France Presse.

De la descoperirea sa până în momentul actual, tulpina Omicron nu a cauzat nicio pierdere umană.

„Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces asociat variantei Omicron”, subliniază OMS într-un document tehnic publicat luni.

OMS recomandă autorităților sanitare din întreaga lume implementarea unor restricții noi pentru împiedicarea răspândirii noii tulpini Covid-19.

Probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată
OMS a declarat că mutațiile descoperite la nivel celural pot transforma tulpina Omicron într-un inamic puternic. Transformările ar putea determina o imunitate a virusului împotriva vaccinului anti-covid și, totodată, i-ar putea spori transmisibilitatea.

„Având în vedere mutaţiile care ar putea să confere un potenţial de ocolire a răspunsului imunitar şi, posibil, să ofere un avantaj în termeni de transmisibilitate, probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată.

În funcţie de aceste caracteristici, ar putea să existe vârfuri viitoare de COVID-19, cu potenţiale consecinţe severe în funcţie de diferiţi factori şi, în special, de locurile unde aceste vârfuri s-ar produce”, a explicat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *