Medicul Carmen Dorobăț: „Ne așteptăm la un val 5. Își va face apariția după sărbătorile de iarnă”

Medicul Carmen Dorobăț a declarat că România se va confrunta cu un val 5 al pandemiei COVID, după sărbătorile de iarnă.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, a vorbit despre un posibil val cinci în România și dacă obligativitatea prezentării certificatului verde va duce la scăderea numărului de infectări.

Carmen Dorobăț a vorbit despre certificatul verde

„Vedem această tehnică a utilizării certificatului verde pentru a intra în anumite zone, s-a dovedit că pe de o parte, a crește numărul de vaccinați, de cealaltă parte, a crea o anumită ordine și o siguranță a celor vaccinați în spațiile închise potențial aglomerate duce la scăderea numărului de infectări.

Categoric trebuie să avem în vedere persoanele care au contraindicații la vaccin și aici trebuie să fie lege, un amendament în acest sens. Pe de altă parte sunt cei care au trecut prin boală și cu dovada trecerii prin boală, cu anticorpii prezenți, și aici este o altă situație care, de asemenea, arată o protecție pentru un anumit interval de timp, după ce persoana a trecut prin boală.

Deci sunt o serie de situații particulare în care legiuitorul nu trebuie să uite că trebuie să le aibă în vedere, astfel încât să nu se creeze nemulțumiri în populație.”, a   răspuns Carmen Dorobăț.

Valul cinci își va face apariția după sărbătorile de iarnă

„Perspectiva despre care se vorbește nu este cea mai optimistă, ba din potrivă, mergem spre extrema cealaltă. Ne așteptăm la un val 5, într-adevăr, care sigur își va face apariția după sărbătorile de iarnă când și migrările populaționale își vor fi spus cuvântul, dar trebuie să spunem că înălțimea valului, dacă va fi sau nu va fi insurmontabil, depinde foarte mult de comportamentul nostru, depinde în primul rând de vaccinare, iar pe de cealaltă parte de păstrarea și respectarea acestor restricții care de altfel nu văd de ce nu ne-am fi obișnuit până la ora aceasta în a purta masca, în a ne feri de aglomerația și o distanță între persoane pentru că până la urmă în viața noastră va trebui să treacă sărbătorile de iarnă, vor trebui să vină sărbătorile pascale și să ne obișnuim să avem o viață normală, cu bucurie, cu momentele ei frumoase chiar și în aceste condiții.”, a mai spus Carmen Dorobăț.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.