ÎPS Teodosie: “Vaccinaţii şi nevaccinaţii se infectează. Care e rostul acelui certificat verde? Nu găsim nicio logică”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, se declară împotriva certificatului verde. Acesta și-a argumentat, miercuri, decizia.

“Şi vaccinaţii şi nevaccinaţii se infectează. Atunci care e rostul acelui paşaport sau certificat verde, sau cum se numeşte? Nu găsim nicio logică. La mine se plâng atâţia oameni că le-au murit cei ce s-au vaccinat. Credeau ca dacă nu se vaccinau, nu vor muri. De aceea, dacă şi vaccinaţii se infectează, cred că nu trebuie să fie impus, pentru că nu este o măsură obiectivă şi fiecare are probleme de conştiinţă. Nu am oprit pe nimeni să se vaccineze, dar nici nu sfătuiesc pe nimeni”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, într-o emisiune de televiziune, potrivit News.ro

ÎPS Teodosie nu s-a oprit aici. Înaltul prelat a spus că, în opinia sa, cel mai bun vaccin este Sfânta Împărtăşanie:

“Noi avem o anumită autonomie! Noi avem în Sfântul Altar cel mai bun vaccin, Sfânta Împărtăşanie, care s-a dovedit de-a lungul veacurilor. Hristos este doctorul fără cusur, singurul doctor care vindecă orice boală, care învie din morţi. Ce doctor a mai înviat din morţi? De aceea avem nişte argumente obiective şi foarte solide”.

“Hristos nu ne lasă să ne îmbolnăvim! De aceea am recomandat preoţilor să facă liturghie zilnic şi călugărilor mai ales. Şi acesta este argumentul. La noi, în fiecare zi este Sfânta Liturghie, la toate bisericile şi la toate mănăstirile”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.