Iohannis, după jurământul miniștrilor: Este nevoie de un guvern puternic, bine condus. Acum avem acest guvern

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, după depunerea jurământului Cabinetului Ciucă că toată lumea știe că a fost greu ca aceste partide să formeze o coaliție, dar că acum avem un guvern puternic și bine condus. 

“Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu. Și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat, capată doar noi forme, bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament și acum există acest guvern. Dar nu numai problemel ne și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. PNRR se cere implementat. Sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica toate aceste oportunități este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care să sprijină pe o largă majoritate în Parlament. Acum avem acest guvern”, a spus Iohannis. 

Șeful statului a transmis că a fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a se ajunge aici. 

“Nu a fost simplu cred că nu își imaginează nimeni ca într-o coaliție să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi”, a continuat el. 

În finalul discursul, președintele le-a cerut miniștrilor și premierului să livreze românilor ceea ce au scris în programul de guvernare.

“Dle prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați enunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, lumea s-a săturat de promisiuni, oamenii vor să vadă fapte, rezultate, vă invit să le livrați”, a încheiat președintele Iohannis. 

Amintim că Guvernul Ciucă a primit, joi, votul de încredere al Parlamentului, înregistrând 318 voturi favorabile, în condiţiile în care erau necesare cel puţin 234 astfel de voturi. ”Împotrivă” au fost înregistrate 126 de voturi. Iar joi după amiază au și depus jurământul.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.