Ioana: „Sunt măritată de 9 ani, iar eu și soțul meu avem o fetiță de șase ani. În ultimul an mi-am înșelat soțul cu un coleg de muncă, iar el a aflat asta abia acum. M-a…” Nu a lovit-o, nu a înjurat-o, dar i-a dat o lecție pe care femeia nu o va uita niciodată: Uite ce i-a făcut:

Dragă Adela,
Mă numesc Ioana și sunt căsătorită de 9 ani, iareu și soțul meu avem împreună o fetiță de șase ani.

În ultimul an mi-am înșelat soțul cu un coleg de muncă, iar el a aflat asta în urmă cu două săptămâni.

M-a dat afară din casă, cu tot cu copil, și este foarte furios pe mine. Spune că vrea să divorțăm și îl înțeleg.

Cu toate acestea, simt că am făcut cea mai mare prostie dinviața mea înșelându-l.

Mi-am cerut iertare, dar nu vrea să mă asculte. Te rog, ajută-mă cuun sfat, cum pos să-mi salvez căsnicia?
Mulțumesc din suflet!

Adela răspunde:

Dragă Ioana,
În momentul acesta, nu ai ce să faci, mai mult decât ai făcut deja.
Soțul tău este supărat, ți-ai cerut iertare, lasă-l să-și descarce mânia, e mai bine așa. Dă-i timp să te înțeleagă, eventual să aibă unele experiențe care să-l facă să realizeze că tu ești singura femeie alături de care se simte întreg.

Demnitatea ta e singura stare care îl poate impresiona. Asumă-ți relația cu colegul de la muncă, spune-i soțului că îți pare rău dar nu mai poți da timpul înapoi.

Dacă poate să te ierte, bine, dacă nu, atunci asta e, tu îți asumi responsabilitatea. Eventual, după ce se mai calmează, poate aveți o discuție mai amplă, în care îi explici și care sunt motivele care te-au împins să faci acest gest. Mi-e greu să cred că, dacă soțul tău s-ar fi comportat desăvârșit, tu aimai fi avut nevoie să-l înșeli.

Cu siguranță că și el a avut niște reacții care te-au împins, într-un fel, către colegul tău. Precis se știe și el cu musca pe căciulă dintr-un motiv sau altul. Violența reacției sale arată că ceva-ceva e acolo…

În concluzie, deocamdată lasă lucrurile să se desfășoare în ritmul lor șicu siguranță că timpul va liniști apele. Este foarte important să-l ții cât mai mult pe cel mic la adăpost de discuțiile voastre.

Încearcă să-i explici situația în așa fel încât să nu capete nicio stare de tensiune, nici față de tine, nici față de tatăl lui.

admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *