Ce e iubirea?

În albe nopți eu deseori mă-ntreb: Ce e iubirea, de-o cânta toți poeții? Iubirea e atunci când amintiri în tine fierb, Când fără ca să vrei îți pierzi culoarea feței.

Iubirea este lacrimă de dor, e cântec, Ea te înalță, tot ea te poate doborî, Nu te ajută în iubire nici cel mai vechi descântec, Dacă iubești cu-adevărat, și tu vei fi iubit! Iubirea nu te lasă în durere și suspin, Chiar dacă tot iubirea îți aduce multe încercări… Și când ți-e dor, auzi imediat cuvântul ,,Vin” Așa slăbit cum ești, simți că îți dă puteri.

Iubirea nu știe de distanțe, obstacole, trădări Dacă iubești, te va simți și peste mii de kilometri… Iubirea-adevărată nu are nevoie nici de flori, Iți cere să te simtă-aproape, de inimă alături. Iubirea este atunci când simți că-i pentru tine dat Si niciodată nu scăpa iubirea vieții tale! Din inimă tu să iubești, adevărat, curat… Odată ce-ai pășit, să nu te-ntorci din cale!

,,- Cât e de dureros, iubito, și ce straniu Apropiat de sol să fii și încâlcit în crengi, Cât e de dureros, iubito, și ce straniu Să te împarți în două când nu poti! Nu îmi va trece niciodată rana, Spălată chiar de lacrimi reci. Nu îmi va trece niciodată rana, Topită chiar și de fierbinți săgeți!„ ,,- Cât voi fi vie, pe veci vom fi în doi, iubite! Sufletul și sângele sunt de nedespărțit. Cât voi fi vie, pe veci vom fi în doi, iubite!

Iubirea și moartea sunt veșnic la un loc! Tu vei lua, iubite, peste tot cu tine Inima mea, cerul și iubirea noastră! Tu vei lua, iubite, peste tot cu tine Pământul drag și casa părintească!” ,,- Dar dacă nu voi putea să mă apăr De durere veșnică și dezamăgiri? Dar dacă nu voi putea să mă apăr De întuneric, frig și gol?” ,, După despărțire va fi o nouă întâlnire, Nu mă uita te rog, iubite! După despărțire va fi o nouă întâlnire, Ne vom întoarce ambii: tu și eu!” ,,- Dar dacă eu voi dispărea fără de știre Peste oceane și lumina zilei?

Dar dacă eu voi dispărea fără de știre Peste mări și orizonturi noi?” ,,- Atunci, eu mă voi ruga pentru tine Ca să nu uiți de unde ai pornit, Atunci eu mă voi ruga pentru tine Să te întorci acasă-ntreg și viu…” De cei dragi să nu vă despărțiți, De cei dragi să nu vă despărțiți, De cei dragi să nu vă despărțiți, Cu tot sângele să vă contemplați în ei! Pe veci ,,Adio” să vă spuneți, Pe veci ,,Adio” să va spuneți, Pe veci ,,Adio” să vă spuneți, Chiar pe o clipă de vă despărțiți!

admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *