CÂTE PERSOANE AU VOIE ÎNTR-O CASĂ SAU APARTAMENT DE CRĂCIUN ŞI REVELION? RESTRICŢIILE PENTRU SĂRBĂTORILE 2021 – 2022

Ce se întamplă cu sărbătorile de Crăciun şi Revelion? Este întrebarea care stă în această perioadă pe buzele tuturor. Autorităţile au pregătit o serie de măsuri, însă deocamdată este prea devreme pentru a spune cum vor sta, de fapt, lucrurile după cum a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.

Revelionul se încheie în acest an la ora 21. Asta a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Iar la distracţie pot lua parte doar cei cu certificat verde, dar nu testaţi.

Cine nu s-a vaccinat, face Revelionul deocamdată în propriul dormitor. Însă, toate aceste prevederi aprobate în şedinţa CNSU trebuie transpuse într-o Hotărâre de Guvern ca să se şi aplice.

Petrecerile de Crăciun şi Revelion

-spectacole, concerte, festivaluri publice și private, evenimente culturale doar până la ora 21

-nu mai mult de 1.000 de persoane.

Cum se va face accesul la petrecerile de Crăciun şi Revelion

-doar cu certificat verde

-doar persoane vaccinate/ trecute prin boală.

Ce spune Raed Arafat despre restricţiile de sărbători

Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă, dacă vor fi sau nu vor fi restricţii de sărbători, Raed Arafat a spus că „depinde cum evoluăm”

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este prea devreme”, a spus vineri șeful DSU.

Totodată, Arafat a menţionat că speranţa autorităților este ca oamenii să petreacă „mai aproape de normal”.

„Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia. Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a transmis şeful DSU.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.