Când se va schimba premierul în guvernul PSD + PNL + UDMR. Nicolae Ciucă ar urma să-și dea demisia

Marcel Ciolacu a dezvăluit că PSD și PNL au stabilit mecanismul de funcționare al viitorului executiv. După un an și jumătate, Nicolae Ciucă ar urma să-și dea demisia din fruntea guvernului și va fi înlocuit de un pesedist.

„Categoric (n.r. – am stabilit mecanismul de funcționare al coaliției). Este și o dată, 25 mai (n.r. – anul 2023), când se face această rotație. Presupun că se întâmplă cu demisia primului-ministru, pică cabinetul și se vine în Parlament cu programul de guvernare și cabinetul, pentru vot”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Marcel Ciolacu, potențial șef al Camerei Deputaților

Marcel Ciolacu nu va avea vreo funcție în viitorul cabinet, dar va fi șef la Camerei Deputaților.

„Mâine îmi voi depune candidatura pentru șefia Camerei Deputaților. Și domnul Cîțu va depune pentru șefia Senatului”, a mai declarat președintele PSD.

Întrebat despre nemulțumirile din PNL, din celelalte partide, dar și din societate, venite cu privire la alianța PSD + PNL, Ciolacu a răspuns:

„Să avem un guvern al României joi și sunt sigură că aceste nemulțumiri se vor stinge. Dacă va fi o guvernare pe măsura așteptărilor românilor, aceste nemulțumiri se vor închide foarte repede. Îmi doresc adversari slabi și parteneri puternici. Totul depinde de prestația acestui guvern”, a mai transmis Ciolacu.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.