Calendar ortodox 25 noiembrie. La mulți ani de Sfânta Ecaterina, tradiții și superstiții pentru femei

Calendarul ortodox al zilei de joi, 25 noiembrie, o aduce în atenția credincioșilor pe Sfânta Muceniță Ecaterina, considerată ocrotitoarea studenților teologi din București. Este o zi importantă pentru femeile care poartă numele acestei mari sfinte. Dacă îți sărbătorești astăzi onomastica, roagă-te Sfintei Ecaterina să te protejeze și să-ți călăuzească pașii în viață.

Cine a fost Sfânta Muceniță Ecaterina. A avut două mari viziuni

Din cărțile bisericești aflăm că Sfânta Muceniță Ecaterina a avut două viziuni: în prima a văzut-o pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe. Din cauza faptului că nu era creștină, Sfânta Ecaterina nu a putut să-I vadă fața Mântuitorului Iisus Hristos, motiv pentru care a înțeles că trebuie să primească Sfântu Botez.

În cea de-a doua vedenie i se descoperă Iisus Hristos, care îi dăruiește un inel de logodnă, spunându-i:

Iată, astăzi te primesc pe tine mireasa Mie nestricată și veșnică, deci să păzești tocmeala aceasta cu dinadinsul și să nu mai primești nicidecum alt mire pământesc.

De atunci, de când a văzut inelul de logodnă pe deget, viața Sfintei Mucenițe Ecaterina s-a schimbat radical. A luptat împotriva miturilor păgâne și a reușit să întoarcă pe mulți la credința în Mântuitorul Iisus Hristos. Din această cauză a intrat în vizorul păgânilor care au ucis-o. Potrivit Sfintei Tradiții, la tăierea capului său nu a curs sânge, ci lapte, iar îngerii au dus trupul Sfintei Ecaterina în Muntele Sinai, în locul în care Moise văzuse Rugul Aprins.

Acolo a fost ridicat o mănăstire care poartă și astăzi numele Sfintei Mucenițe Ecaterina.

Tradiții și superstiții de Sfânta Ecaterina. Potrivit tradiției, fetele nemăritate care postesc în ziua Sfintei Mucenițe Ecaterina își vor găsi un soț bun. De asemenea, dacă o femeie măritată cu un soț rău postește în această zi, bărbatul ori se va îndrepta ori va pleca de tot din viața ei.

Alți Sfinți sărbătoriți de Biserica Ortodoxă pe 25 noiembrie

În fiecare an, la data de 25 noiembrie, împreună cu Sfânta Muceniță Ecaterina sunt sărbătoriți și următorii sfinți: Sfinții 150 de retori, care au crezut în Hristos prin Sfânta Ecaterina, Sfântul Porfirie Stratilatul împreună cu 200 de ostași, Sfântul Cuvios Petru Sihastrul și sfinții 670 de mucenici.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.