Alertă meteo. Cod galben de ninsori viscolite în mai multe județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită, valabilă până marţi dimineaţa în zonele înalte din nouă judeţe.

Prima atenționare de la ANM vizează vântul puternic care se manifestă în special la munte și care trece, în cursul zilei de marți, în sud-vestul teritoriului.
Cea de-a doua avertizare este de tip COD GALBEN și acoperă un interval de timp mai restrâns și doar 9 județe din nord și nord-est.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 29 noiembrie, ora 10 – 30 noiembrie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului

Local și temporar, în intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului la munte, mai ales la altitudini mari, precum și în regiunile sud-estice, iar în cursul zilei de marți (30 noiembrie) și în sud-vestul teritoriului.

Se vor înregistra rafale în general de 50…70 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali începând din dimineața zilei de marți (30 noiembrie) de peste 80…100 km/h și temporar va ninge.

Se vor înregistra rafale în general de 50…70 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali începând din dimineața zilei de marți (30 noiembrie) de peste 80…100 km/h
Cod galben de ninsori viscolite în 9 județe

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 noiembrie, ora 14 – 30 noiembrie, ora 03
Fenomene și zone vizate:

intensificări ale vântului la altitudini de peste 1700 m în Carpații Orientali
În intervalul menționat, în Carpații Orientali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h și pe alocuri va ninge viscolit.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Covasna, Harghita, Maramureş, Neamţ, Suceava şi Vrancea.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.